logo pksBoomspecialist voor boomverzorging en bomenrooien

Boomzorg - Snoeien van bomen - kappen van bomen - stronken frezen - boomveiligheids controle - stormschade - advies - training

* Offerteaanvraag of algemene vraag  via ons contact formulier
* Boomveiligheidsinspectie  VTA  aanvragen 85 euro incl btw. (max 3 bomen daarna staffel) U voldoet hiermee aan uw wettelijke zorgplicht die elke boomeigenaar heeft. En ook wel een fijn gevoel als je weet dat je boom veilig is. 
* Bij vele conflicten tussen buren over bomen kunnen wij soms erger voorkomen. contact formulier
Heeft u een vergunning nodig?: Online vergunningcheck

 De meeste bedrijven noemen zich
"jong en dynamisch",
wij zijn dat niet meer. Wij zijn
"volwassen en ervaren" 
 

 • Wij zijn boomspecialisten, goed opgeleid, getraind en ervaren en uitgerust. Boomverzorging is gevaarlijk werk wat alleen voor specialisten uitgevoerd moet worden. Youtube staat vol met voorbeelden wat er allemaal fout kan gaan. 
 • Sinds 1986, toen boomverzorgers zich nog boomchirurgen noemden waren we al actief als bosbouwer en natuurbeheerder.
 • We spreken altijd een prijs af vooraf, bij ons nooit verassingen en concurerende prijzen.
 • Wij richten ons voornamelijk op de particuliere markt, onze werkmethodes en machines zijn daarop afgestemd.
 • Waarom PKS Boomverzorging? Dit roepen onze klanten over ons Link
 • PKS Boomverzorging op TV. Kijk hier naar de uitzending of onderaan deze pagina
pks boomverzorging

Elke dag klimmen wij in bomen, professioneel en met passie. Een dure hoogwerker is daarom overbodig. Klimmen is in de meeste gevallen goedkoper dan het inzetten van hoogwerkers of kranen. In uw voordeel dus. 

Wij onderscheiden ons door een prettige en vlotte communicatie met u. Een professionele houding, nette prijzen, netjes werken, geen schade aan tuin of gebouwen, zelfs niet bij de moeilijkste bomen.

Daarnaast vinden wij het een kernwaarde van het bedrijf eerlijke adviezen te geven, in het belang van de boom en uw wensen.

Een boom heeft lange tijd nodig om tot wasdom te komen een beslissing over zijn toekomst mag je dus niet makkelijk nemen. Zo hebben we veel bomen kunnen redden van kap omdat snoeien vaak mogelijk was of om vast te stellen dat een boom geen gevaar voor zijn omgeving vormt.

 • We zijn aangesloten bij de Kring Praktiserende Boomverzorgers
 • We zijn erkent Leerbedrijf door Bedroepsonderwijs bedrijfsleven - website
 • Natuurlijk zijn we prima verzekerd.
 • We werken steeds meer landelijk dekkend. Dat kunnen we doen door samenwerkingen met een aantal collega's uit verschillende delen in het land. Opdrachten verder weg nemen we alleen aan als we concurerende prijzen kunnen offreren.
 • in bijzondere gevallen nemen we ook opdrachten in het buitenland aan.
 

Snoeien van bomen....

.... in verstedelijkt gebied is vaak een voorwaarde voor het behouden van bomen. Dit komt doordat bomen en mensen vaak niet goed samen gaan. De mens eist de ruimte die bomen nodig hebben vaak op. Met name de veiligheid rond de boom is een goede reden om een boomverzorger in te schakelen. De boomeigenaar is namelijk aansprakelijk bij schade door omgevallen bomen of afgebroken takken. Als u uw bomen met regelmaat op veiligheid laat controleren heeft u aan uw verplichting voldaan om gevaarlijke situatie te voorkomen.

PKS BoomverzorgingKappen van bomen

..... is soms onvermijdelijk. In veel gevallen heeft u hier ook een boomverzorger voor nodig. Hij heeft immers de kennis en uitrusting om dat veilig en zonder schade te doen. Want meestal staat de boom naast huizen, schuurtjes enz en zal deze boom met beleid verwijderd moeten worden. Wij klimmen dan in de boom en kleden de boom als het ware uit. Met lijnen en katrollen laten wij de delen van de boom gecontroleerd op de grond zakken. Zo werken wij veilig en zonder schade aan uw tuin of woning.
PKS Boomverzorging Paul

 In het kort...

Waarvoor kunt u bij PKS Boomverzorging terecht?
 • Het snoeien van bomen, kleiner maken van de kroon of gewicht uit de kroon halen om te voorkomen dat takken breken onder wind belasting.
 • verankeren van takken om een onveilige situatie te beveiligen.
 • Boom veiligheid inspectie VTA Visual Tree Assessment.
 • Advies en standplaats verbeteringen. Boom Effect Analyses (BEA). Inventarisatie van uw bomen bestand.
 • Maar ook het kappen van bomen als deze te groot worden voor de standplaats of op andere wijze een gevaar opleveren voor de omgeving.
 
 
PKS Boomverzorging

 Visie

 Wij proberen altijd vanuit de visie te handelen dat een boom een waardevol organisme is dat een grote waarde heeft in ons leefklimaat. Het is dus een grote verantwoording om in te grijpen in deze bijzondere bomen.


  

Kennis en ondersteuning

Om op een verantwoorde wijze aan bomen te werken is kennis nodig. Wij zijn constant bezig om onze kennis te vergroten. Maar niemand weet alles dus hebben wij een groot netwerk van collega's die specialismen hebben en waarmee we samen werken als dat nodig is. Ook bezoeken wij regelmatig symposia en lezingen.
Op technisch gebied werken wij ook aan onszelf. Wij klimmen met de modernste materialen en technieken zodat wij in elke boom op een veilige manier kunnen werken. Het bezoeken van beurzen en klimwedstrijden is ook een belangrijke bron van op de hoogte blijven.

Kosten

Een boom snoeien of kappen kost geld. De boomverzorger heeft heel wat investeringen gedaan om dit goed en veilig voor u te kunnen. De opleiding en certificering zijn de startkosten en dan komen er vel investeringen in professionele uitrusting speciaal voor boomverzorgers ontwikkeld, vervoer, versnipperaar een scala aan motorzagen en dan natuurlijk een goede verzekering. Zo'n specifiek uitgeruste boomverzorger zou dus wel eens heel duur kunnen zijn. Fout. Omdat een boomverzorger dit soort werk dagelijks doet is hij veel sneller en handiger met dit werk. De praktijk wijst uit dat wij vaak een heel stuk goedkoper zijn als een hovenier die dit werk nooit regelmatig doet en elke keer moet uitvinden hoe dit makkkelijke en veilig kan.
Een specialist is vaak een stuk goedkoper dan een generalist en vrijwel altijd veel professioneler.
Een beun kan goedkoper zijn als alles goed gaat, maar u zit met de brokken als het fout gaat omdat een beun niet verzekerd is. En op youtube staan legio voorbeelden hoe goedkoop duurkoop blijkt te zijn.
 

peppelclimb

Boomchirurgen en boomzagers

Een boomchirurg is een boomverzorger die al zeker 30 jaar niet naar school is geweest. Want zolang zijn we er achter dat we bomen niet kunnen opereren en zo beter maken in tegendeel zelfs.Wondbalsum, uitfrezen van rotte plekken, en holtes vullen met beton waren ooit geaccepteerde ingrepen, nu weten we dat dit juist slecht voor bomen is om maar een voorbeeld te noemen. Door een juiste verzorging kunnen we wat voor bomen betekenen. Wilt u uw kostbare boom laten verzorgen door iemand die niet de juiste of up-to-date kennis heeft?
Een boomverzorger zal zich nooit boomzager noemen. Een boomzager heeft niet de kennis over bomen die een boomverzorger heeft. Een boomzager zaagt bomen meer niet.
experts

Arborist.nl - boomverzorging-nijmegen.nl - pksboomverzorging.nl

PKS Boomverzorging bij Omroep Gelderland

Begin maart 2013 werd ik gebeld terwijl ik boven in een grote boom zat. Het was de redactie van Gelderse Koppen van Omroep Gelderland. Het programma Gelderse koppen brengt "bijzondere" Gelderlanders in beeld. Volgens hun research afdeling ben ik zo'n "bijzondere Gelderlander" ;-)
Ik ben gepassioneerd naar de bomen en mijn vak. Als mensen dat bijzonder vinden is dat vleiend. In ieder geval kreeg ik hiermee een platform om mijn kijk op bomen, boomverzorging en de waarde van ons bomenbestand te verspreiden. Want niet iedereen is zich bewust van de ecologische waarde van (hun) bomen.
Als boomverzorger haal ik ook heel wat bomen weg. De vraag rijst of ik dat kan doen met mijn visie op bomen. In de praktijk zal ik zeker niet zomaar elke boom verwijderen. Vaak is snoeien een goede oplossing die boomeigenaren niet als optie hadden gezien. Ik kan met mijn ervaring en kennis de juiste voorlichting geven. Dan zijn er ook nog veel bomen die op verkeerde standplaatsen staan. Een boom die 30 meter probeert te worden hoort in de meeste kleine tuintjes niet thuis. Deze bomen hebben derhalve geen toekomst. Bomen die dat wel hebben zal ik niet snel weghalen. Ook niet als de eigenaar daar op staat. Soms is dit wel een lastige situatie want ik vind een boom zowiezo waardevol en zal eerder voor snoeien kiezen. Voor mij is het belangrijk dat mensen de waarde van bomen inzien, dat kinderen leren naar bomen te kijken en dat onze kinderen en onze kinds kinderen later niet zeggen jullie wisten het maar hebben ons ondanks dat met een erfenis achter gelaten die je zelf niet zou willen erven.